От х:

Днес в x:

Сигнал: изхвърлени животински кости сеят зарази в хасковската река

    Сигнал за изхвърлени край реката край Болярово животински кости ни изпрати наш читател от квартала, който пожела името му да не бъде цитирано. Той е илюстрирал писмото си с достатъчно за изразителни снимки.

    Фотосите са правени в събота по обед, а мястото е покрайнините на Болярово в посока Хасково. Костите са били в поне десетина чувала, но бездомните кучета са ги разкъсали и разпилели по брега.

    „Видях ги по време на разходка и ги снимах. Нямам идея кой може да ги е изхвърлил. Мястото е незаконно сметище, преди време го бяха изчистили, но сега отново се събират боклуци. Притеснително е, че са в реката, която минава през целия град и може да пламне някаква зараза”, обясни нашият читател, помолен за малко повече подробности. Той добави, че не е сигнализирал никоя институция, но помоли ние да го направим.

    По стара традиция в такива случаи обикновено пламва спор между общината и Агенцията по храните чия отговорност са изхвърлените кости и кой точно трябва да ги разчисти. По принцип животинските остатъци се откарват в екарисаж за изгаряне, обикновено във Варна, а това е свързано с разходи, които институциите неохотно поемат.

    В първия работен ден на новата година Haskovo.net ще провери дали някоя институция се е заела с проблема и ще ви информира.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини