От х:

Днес в x:

Юмер Тасим дари на Старческия дом в Кенана легла и климатици преди Коледа

    Дарение за Старческия дом в Кенана – 14 функционални легла, напълно оборудвани, както и два климатика, направи днес собственикът на “Бялтекс” Юмер Тасим. Те бяха докарани с микробус на фирмата, а за приемането на дарението пристигнаха кметът Добри Беливанов и зам.-шефът на Общинския съвет Митко Полихронов.

    “Леглата са оборудвани. Имат специално изработени по поръчка матраци, които под дамаската имат изолация, нещо като памперс. Подходящи са за много възрастни, лежащо болни хора”, обясниха от фирмата-дарител.

    Юмер Тасим благодари на кмета Добри Беливанов, че му дал възможност да на прави дарение за Дома в Кенана. Напротив, аз трябва да благодаря за жеста, отвърна градоначалникът.

    “От 15 години правя дарения за социалните домове в Хасковско и Кърджалийско. Всяка година си избирам един, проучвам от какво има нужда и го осигурявам”, обясни бизнесменът. Той разказа, че преди години с месеци издирвал къде са децата от вече закрит социален дом в Крумовградско. Накрая ги открил и ги зарадвал с подаръци за празниците.

    “Отраснал съм без баща. Той почина, когато бях петгодишен. Изпитал съм немотията в живота, затова сега съм доволен, че мога да помагам. В живота много ми е помагал бившият футболист от Хасково Таньо Мишов, бил ми е като баща”, допълни Тасим.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини