От х:

Днес в x:

Обмислят безплатно паркиране в Хасково за хибридните автомобили

Облекчения при паркирането в града за екологичните хибридни автомобили ще обмислят общинските съветници в Хасково. Това стана ясно на заседанието на комисията по бюджет и финанси днес. На него бе разгледано предложението на кмета Добри Беливанов за намаляване на налога за МПС. Деян Янев от РБ предложи да се помисли за още по-голямо намаляване на налога за екологичните автомобили, а в Хасково се движат вече доста хибридни модели.

“Няма как да го направим, защото това е определено в Закона за местните данъци и такси”, обясни шефът на общинската данъчна дирекция Румен Тинчев, който присъстваше на заседанието. “Ние можем да определим налога за различните МПС-та според киловатите на автомобила, после те се умножават по коефициент, различен за колите, според възрастта им. Но не можем да дадем облекчения за определени марки и модели”, обясни данъчният шеф.

“Може би начинът да стимулираме собствениците на екологични автомобили е да намалим, или дори да премахнем таксите за паркиране в града”, предложи шефът на комисията Данел Гаргов. Идеята се хареса на Деян Янев, който реши да обмисли предложението за безплатно паркиране в града за екологичните коли.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини