От х:

Днес в x:

Хасковският административен съд сред най-одобряваните в страната

40 процента от анкетираните граждани одобряват работата на Хасковския административен съд. От запитаните журналисти 45 на сто са дали положително мнение за работата му, а сред адвокатите одобрението достига 68 процента. Резултатите са от ежегодно социологическо проучване за дейността на ХАС през 2014 година. Резултатите показват значително по-високо одобрение от средното за страната, което е 16 процента сред гражданите.

Това съобщи новият председател на Хасковския административен съд Хайгухи Бодикян, която днес се срещна с медиите за първи път от встъпването си в длъжност преди десетина дни. Тя добави, че това ежегодно проучване на общественото мнение за работата на съда, въведено от предшественичката й на поста Теодора Точкова, е много добра идея и тя възнамерява да я продължи.

Съдия Бодикян, която е родена в Хасково, има зад гърба си 25 години стаж в съдебната система, от които 22 г. като съдия. Идва в Хасково от най-голямото и натоварено съдилище в страната – Софийския градски съд.

Според съдия Бодикян работата в Административния съд в Хасково е добре организирана. Като първостепенна задача тя си поставя попълването на щата на съда. До идването й в Хасково тук работят 4-има магистрати, при щат за 6-има. С нея съдиите стават 5-има, но има открита процедура във ВСС за съдия в Административния съд.

Според данните за натовареност на съдиите Хасковският е на пето място в страната, след София, Пловдив, Бургас и Перник.

Съдия Бодикян е сред реформаторски настроените магистрати, стана ясно от експозето й. Според нея промените в Закона за съдебната власт са крайно належащи.

Хайгухи Бодикян бе представена на журналистите в Хасково днес от пресаташето на Върховния административен съд Таня Райнова. Тя обеща активна медийна политика и своевременно уведомяване за делата с висок обществен интерес.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини