От х:

Днес в x:

„Ненормално” Ауди разби себе си и кръговото на Веспрем

    Ненормално движещо се Ауди разнебити себе си и бордюра на кръговото кръстовище до Веспрем, след като се заби фронтално в него, а после кацна отгоре му с помляна предница. От тежкия удар в колата останал зашеметен шофьора на немската кола, който бе изкаран от познати и транспортиран с линейка до Спешно отделение. Пациента е изпратен на скенер за уточняване на травмите и степента на тяхната сериозност. Според очевидци, водачът на средна възраст, е бил контактен в минутите след сблъсъка.

    Именно очевидци съобщиха за безумно каращо ауди по бул. Раковски в посока Веспрем. Твърдението е на наш читател, който се движел непосредствено зад заиграната кола.  Той следвал черния автомобил от няколко километра и видял от първо лице сблъсъка с кръговото. Ударът бил толкова тежък, че аудито литнало във въздуха преди да се приземи отгоре на кръстовището.  Очевидецът обаче бил потресен не толкова от самия инцидент, и друг път ставал свидетел на сблъсъци,  колкото от факта, че засиленият автомобил нямал никакъв шанс да спре пред пешеходната пътека точно на кръстовището. Аудито летяло поне с 90 км/ч, защото подминало леката кола на свидетеля като спряла, а тя се движела с максимално разрешената скорост в града.  „Ако по пътеката имаше хора, тоя щеше да ги връхлети и трагедията бе готова” заяви източникът ни, който помоли да не го цитираме. Според него тежкия сблъсък е станал в 17.55 часа.  Самият той спрял да помогне близо до автобусната спирка отвъд кръговото, но видял че към колата се приближават други хора и разбрал, че потърпевшия си има ескорт, който да се погрижи за него.

    Не е ясно дали някой майстор може да се погрижи за колата, която е с тежки поражения-изцяло разбито окачване и видимо деформиран двигателен отсек.  Колата бе обезопасена от дошлите пожарникари, като бе отмито количеството гориво и масло попаднали по асфалта. Още повече време отне събирането на чарковете от 4-те кръга, които се бяха пръснали в радиус от 30-тина метра около кръстовището.

    Това е най-често таранираното кръгово в Хасково, като броя на катастрофите с него е двуцифрен.  Опит да изправят кръга са правели леки коли, бусове, дори и джип. Любопитното е, че всички инциденти стават след изкачване по Раковски в посока към Димитровград. В това направление булеварда е прав като стрела и гладък като състезателна писта. В обратната посока обаче има легнал полицай който ефективно убива скоростта на влизащите в града.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини