От х:

Днес в x:

7 нови членове на БДЗП след конкурс на Зелени в действие

    Седем  нови членове от Хасково прие Българското дружество за защита на птиците днес. Приемът им е част от наградите в конкурса за рисунки на проекта „Зелени в действие”.

    Пет деца са наградените в рисувателната надпревара на еко тематика от еко арт работилницата към проекта, членство в БДЗП получиха и двама от най-малките участници в алтернативния конкурс за рисунка" Свят в зелено", който мина в интернет чрез онлайн гласуване.Наградите обяви Стойчо Стойчев от БДЗП, партньор по проекта. „Тези награди дават възможност на тези, които ги получиха, също да дадат. Проектът има две основни каузи и те са, че опазването на природата и образованието вървят ръка за ръка”, каза той и поздрави всички участници по време на различните модули.

    В рамките на  еко форума, който започна днес и ще продължи и утре от 10 часа в галерия „Ат.Шаренков”, освен много детска глъч, имаше и емоции покрай 12-те филмчета, които бяха включени във финалната част на „Свят Зелен”-конкурс за некомерсиално кино. Тричленното жури: режисьорът Славян Костов, фотографът Йордан Йорданов и експертът от БДЗП Николай  Терзиев също изгледаха на място класираните за финала от 30 получени филма от цялата страна.

    Утре ще бъдат обявени и трите най-силни ленти. От Зелени в действие канят всички, които искат да станат част от инициативата в 10.30  часа в галерията.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини