От х:

Днес в x:

Ротаракт внучета за ден в Дома за стари хора

Членовете на Ротаракт клуб-Хасково гостуваха за ден на на хората от Дома за възрастни  на Кенана.
В съботния ден младите хора зарадваха беловласите, а инициативата си нарекоха  „Коледа с баба и дядо“. Така те бяха възприети като родни внучета от старците.

Идеята на младежите е поне за малко хората от третата възраст, които домуват в Дома да усетят подкрепата и обичта им, да разберат, че новото поколение се  прекланя пред възрастта и мъдростта им. Така млади и стари играха заедно табла, шах, белот, направиха заедно и коледната украса в дома.

Гостуването е част от серията инициативи, които са насочени към подобряване на живота и условията на старите хора в Хасково. Членове на клуба споделиха, че за тях е важно и смислено това, което правят - с малките си стъпки и реализацията на проекти да бъдат подарък за обществото. Оповестиха, че предстои ремонтиране на беседката до Старческия дом, а вчера Хасковския клуб са се включили в кампания на Роатаракт клуб Стара Загора „Купи и дари”.

На хасковлии им предстои и работа по проектите „Спорт за всички“ на Ротари клуб Хасково-Аида, „Стотинки за Полио“, проект „Да караме заедно!“ , „Един живот“ - кампания за безопасно шофиране.

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини