От х:

Днес в x:

Некомерсиално еко кино и детски рисунки в градската галерия в събота и неделя

    Ако все още не сте измислили как да ви мине съботния предиобед, предложението идва от "Зелени в действие".

    Часът на „Свят зелен“ е 10, а мястото Галерия „ Шаренков“ в Хасково.

    Изложба с детски рисунки на еко тематика ще посрещне гостите. Част от картините са нарисувани в работилницата Зоо арт парк, с ръководител художникът Борислав Данев -Борку, част от проекта. Поради големият интерес обаче организаторите пуснаха и алтернативен паралелен конкурс с детски рисунки, за който се гласуваше онлайн във Фейсбук. Там са и на-малките участници, рисували природни картини, който са само на 5-години. На мултимедия по време на съботното познавателно събитие ще бъдат представени и снимките направени по-рано през годината от децата, които "Зелени в действие" заведе на еко тур в Маджарово и Природозащитния център „Пода“ в Бургас. Фотосите, заснели красотите на дивата природа и редки обитатели на флората и фауната са направени под ръководството на Димитър Атанасов.

    Във частта за некомерсиално еко кино участие с филмчета имат екипи и автори от Димитровград, Шумен, Русе и Горна Оряховица. От 30 получени филмчета, журито е допуснало до финал 12. Първенците сред тях ще бъдат обявени в неделя на същото място.

    Всички, които са любопитни да научат повече за природата и нейните по-малко познати красоти ще бъдат и приятно изненадани от организаторите, обеща ръководителят на проекта Теодора Пехливанова. Подготвени са и всички 11 издадени досега броеве на станалия така популярен сред децата еко комикс „Зоомикс“, който представя в рисунки различни видове защитени животни и птици.

    По искане на ръководствата на много от училищата в областта, набор от изданията и филмите от конкурсите ще им бъдат предоставени като учебни помагала за часовете по биология.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини