От х:

Днес в x:

Полицейска акция на ГКПП, арестувани са цяла смяна митничари (обновена)

Специализирана акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура започна тази сутрин на ГКПП "Капитан Андреево". Тя е за противодействие на корупцията. Това съобщава за „Фокус” Малина Александрова, говорител на прокуратурата.

Пунктът е затворен на влизане в България, но е отворен на изхода на страната. Прави се всичко ГКПП "Капитан Андреево" да бъде отворен възможно най-рано.

Към момента има задържани митничари при специализираната акция на ГКПП Капитан Андреево, пише „24 часа”, като се позовава на полицейски източници.

Допълнение: Малко по-късно главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред БНР, че е задържана цялата митническа смяна на входа от Турция. 14 лица са арестувани към този момент, съобщи Цацаров.

В официално съобщение от Главна прокуратура уточняват, че в акцията участват общо над 140 служители. Извършват се над 100 претърсвания на домове, автомобили и служебни помещения на митнически пункт „Капитан Андреево”, както и лични обиски на митнически служители, от които 81 с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд.

До момента са задържани 14 лица – служители на митнически пункт „Капитан Андреево”. Иззети са различни по размер парични суми. Процесуално-следствените действия продължават и в момента и се извършват на територията на ГКПП „Капитан Андреево” и в градовете Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини