От х:

Днес в x:

Фолксваген-бижутерия отарашен на границата, возел нелегално накити за 40 бона

 „Фолксваген" с турска регистрация е отарашен здраво на ГКПП Капитан Андреево при влизането му от южната ни съседка на наша територия. Шофьорът на колата е български гражданин, уточниха от Митница Свиленград.

Водачът първоначално се опитал да финтира проверяващите, като заявил, че няма нищо за деклариране. Въпреки това обаче автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При огледа зоркото митничарско око забелязало, че в облегалките на седалките има нещо.

При разцепването им отвътре са извадени найлонови пакети със сребърни бижута. От укритието са извадени над хиляда медальона, 500 пръстена, над 600 обици, близо 300 колиета, близо 200 гривни, над 400 закопчалки и халки, 11 брошки и 7 макари със синджири на метър.

Изобщо колата приличала на бижутериен магазин, натъпкан предколедно.

Последвалата от вещо лице експертиза сочи, че сребърните накити, които са с общо тегло близо 10 кг. са от висока бижутерска проба. Стойността на контрабандата и изчислена на близо 40 000 лв.

Бижутата са задържани. Задържан е и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на Митница Свиленград.

Това е втори случай на контрабандно сребро, открито и задържано от митническите служители на МП Капитан Андреево през последните два дни и в навечерието на високосната година, традиционно усилваща интереса към накити от този благороден метал. При другия случай близо 600 гр. сребърни бижута са открити в румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция през България за Румъния. Митническите служители извършват личен преглед на мъжа, при който намират в дрехите му 6 пакета с общо 246 сребърни медальона. Бижутата са иззети, на нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева. 

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини