От х:

Днес в x:

Решетки за турски наркодилър беглец

30-годишният Караташ Керим, турски гражданин, е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, определена от Окръжния съд в Хасково. Той бе обявен за международно издирване от германските власти чрез Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в гр. Меминген, Германия. Керим е търсен за изпълнение на влезли в сила присъди, издадени от Районен съд-Ной-Улм. Наказанията срещу него са по две дела.

Първото е 2 години затвор заради търговия с наркотични вещества, а второто- 6 месеца зад решетките за фалшиво даване на уверение под клетва и управление на моторно превозно средство без необходимото свидетелство.

Караташ Керим е бил задържан на ГКПП-Капитан Андреево на 5 декември, а на следващия ден с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково арестът му е удължен за 72 часа.

От постъпилите документи става ясно, че Европейската заповед за арест, получена у нас от германските власти чрез Шенгенската информационна система, е издадена от компетентен орган на държава от ЕС и подлежи на изпълнение в България.

Определението на Окръжен съд-Хасково може да се обжалва в Апелативен съд-Пловдив в срок от три дни.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини