От х:

Днес в x:

Ивайло Балабанов със Златна монета от Съвета на европейската общност

Златна монета "Писменост" получи  поетът Ивайло Балабанов. Отличието му се връчва от Съвета на европейската научна и културна общност. То е за приноса му към развитието на българската култура, както и по случай неговата 70-годишнина. Творческата награда, която трябваше Балабанов да получи на церемония днес в София, от негово име ще вземе издателят Лъчезар Минчев, тъй като здравословното състояние на автора не му позволява пътуване.

Златната монета “Писменост”се връчва на научни и културни институции и личности, които са номинирани да бъдат Почетни членове на този Съвет за принос към развитието на българската наука, култура и иновативна икономика. Номинациите се правят от 180 известни български учени и творци , които вече притежават Златни отличия от "Съвета на европейската научна и културна общност".

Ивайло Балабанов е роден в ивайловградското село Хухла. От години живее в Свиленград. Поетът е Почетен гражданин на Ивайловград, Кърджали и Свиленград. Носител е на много награди за творчеството си.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини