От х:

Днес в x:

20 двойки си казаха „да“ отново след 50 години брак

    Рекорден 15-ти юбилей на златните младоженци отбелязаха днес в Харманли. По традиция ден преди 21-ви ноември-Денят на семейството, в градчето Демократичният съюз на жените организира сватбено тържество за всички местни двойки, сключили брак преди 50 години.

    Тазгодишните златни сватби са се състояли като бракосъчетания през 1965 година. След 50 години отново те си казаха заветното “да“, а церемонията извърши адвокат Надежда Колева,

    Като любопитен факт организаторите отбелязаха на церемонията днес, че 5 от всички двойки, които празнуват през тази година половин век семеен живот са и съседи. Те живеят на две съседни пресечки в стария Харманли на улиците „Димана Данева“ и „Гоце Делчев“.

    А за разкош на сватбената церемония днес имаше и булчинска рокля, автентична от преди 50 години, от венчавката на Величка Иванова.Със съпруга си Тодор  разказаха, че тъй като той е от Хасково, а съпругата му от Харманли, решили да си поделят и церемониите между двата града. В Хасково-подписали, а в Харманли направили тържеството.

    На празникът беше разрязана и сватбена торта. А честа да изпълнят ритуала се падна на двойката сключила най-рано през 1965-а година брак -семейство Боян и Пена Иванови. 

    Юбилярите получиха много подаръци от ДСЖ и от общината, беше направена и традиционната снимка пред тържествената торта.

    И като преди 50-години сватбарите не отказаха първи сватбен танц, който ги вплете в прегръдка под звуците на тангото.

    После поздрав за тях имаше от децата от градина „Ален мак“. А като на всяка сватба ги поздрави истински трубадур-младата изгряваща звезда Любо Андреев. После забавата продължи като на всяка сватба-с настроение, с танци и наздравици.

    М. Манолова 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини