От х:

Днес в x:

Заслепен помете кола и я вкара в къща на "Крали Марко"

    Заслепен от слънцето шофьор грубо нагази в предимството на главен път и удари движещ се по него автомобил. Завъртян от инерцията и удара, пострадалият автомобил връхлетял върху къща, на която избил дворната врата и ударил паркиран зад нея автомобил. За щастие на всички, нито на тротоара, нито пред къщата е имало хора, така че инцидентът се размина само с материални щети. А можеше да бъде много по-лошо. Арена на действието е изключително стръмната и коварна улица "Крали Марко" в частта и до пресечката с ул. "Червена стена". Проблемът за всички водачи е, че в "Крали Марко" се вливат дузина улички под прав ъгъл и пътуващите по тях често забравят чие е предимството. Като шофьорът на очукан бус Мерцедес Пенко Иванов. Той излизал от ул. "Тракия" и по необясними за него причини не спрял да се огледа за движение по главния път. В търсене на причина за глупостта си, изхъмка криво-ляво утвърдително на питането дали нещо не му е попречило да види ситуацията - например слънцето. Небесното светило наистина заслепяваше шофьорите от неговата посока, но не чак дотам, че да им отнеме видимостта.

    И без заслепяване обаче водачът на пострадалото Пежо Димо Кирчев е нямало как да види изскачащия отляво мерцедес. Оше повече, че тъкмо подминавал пресечката. Ударът дошъл в задната лява врата и обърнал спускащото се надолу возило почти перпендикулярно към къщата на Димитър Стайков. Пежото унищожило портата му от ковано желязо и собствения си двигател и ударило отзад личния автомобил на Димитър. Скоростта обаче явно е била малка, защото пораженията бяха само по бронята. Мерцедесът също не изглеждаше пострадал сериозно с изключение на един счупен мигач. Но горкото Пежо категорично бе аут от движението, за ужас на собственичката Донка Желева, която използвала Партнера за зареждане на своя магазин за авточасти. Сега бизнесът трябвало да спре поне за ден-два до осигуряването на друг служебен автомобил. За нейна чест, Донка бе загрижена повече за шофьора си, който бе откаран за преглед до болницата с болки в гърдите. Рентгенът обаче показал само натъртвания и човекът се върна на местопроизшествието.

    Няма алкохол в кръвта и на двамата водачи, чийто сумарен шофьорски опит вероятно е около 100 години. Което пък потвърждава констатацията на любопитен зяпач - “Никога не е късно човек да стане за резил“.

    Р. Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини