От х:

Днес в x:

Световна танцова купа на „Рона“ ще краси кабинета на Беливанов

    Купа, завоювана от състезателите от Спортен клуб “Рона“ на Световния танцов шампионат в Чехия, ще краси от днес кабинета на кмета Добри Беливанов.

    Градоначалникът получи отличието, което хасковлии са взели за танцовият театър „Мелница“, определен като най-добрия на престижния форум.

    В кметството му го донесоха лично 6-те деца, представили „Рона“ Хасково и България на Шампионата, заедно с хореографът и техен ръководител Милена Налбантова, Росен Божилов и секретарят на Читалище“ Заря“, към което е танцовата формация, Александър Милушев. На срещата дойдоха и родители на медалистите.

    „Рона“ връчи купата на Беливанов като поздрав към него за мястото, което зае на чело на града, но и с пожеланието местната управа да бъде по-отворена от предходната за изявите на децата и за изкуството.

    Спортният клуб завоюва в различните възрастови и танцови дисциплини на Шампионата в Чехия общо 34 отличия, от които 13 световни титли. В Хасково танцьорите се връщат и със седем втори и толкова трети места.

    Танцовата битка на хасковските представители е била с още 2500 участника от 121 клуба от 18 държави.

    „Поздравявам децата, но и техните родители, които са ги отгледали и възпитали с любов към изкуството“, поздрави гостите кметът. Той посочи, че купата няма да бъде поставена във витрината с отличия, завоювани през години от местни състави на втория етаж в общината, а ще стои в кабинета му. „Това е най-скъпият подарък, който съм получавал, защото той е извоюван от деца“, аргументира решението си Добри Беливанов.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини