От х:

Днес в x:

Монолит Транспорт ООД с договор за 100 броя MAN TGX

МВБ Трак енд Бъс България, официален вносител на MAN Truck & Bus за страната сключи договор за доставка на 100 броя влекачи с фирма Монолит Транспорт ООД от Хасково. Първите 50 броя от тях ще бъдат доставени още през месец декември тази година.

В договора между МВБ Трак енд Бъс България и Монолит Транспорт е включена клауза за изкупуване на 50 броя MAN TGX, които фирмата притежава. Сделката ще бъде финансирана от Сожелиз България.

Поръчаните влекачи са MAN TGX 18.440 от най-новата генерация Efficient Line 2 с Efficient Cruise с двигател MAN D2676, Евро-6 с мощност 440 к.с., както и с нововъведената от MAN функция Top Torque, повишаваща въртящия момент с 200 Нм при движение на 11-та и 12-та предавки. Предавателната кутия е от последното поколение ZF TipMatic 2 с автоматизирано управление, скъсено време за превключване на предавките и с GPS-базирана функция Efficient Cruise за разпознаване на топографията и автоматично избиране на най-оптимална предавка.

Кабините са високообемни – XLX с най-високо ниво на оборудване. Товарните автомобили ще разполагат и с вградена навигационна система, сензори за следене на налягането в гумите, асистент за следене на пътното платно (LGS), система са аварийно спиране (EBA), сигнализация при аварийно спиране (ЕSS).

В оборудването на всички автомобили е включена телематичната система на MAN за управление на автопаркове MAN Telematics 2 - последно поколение.

Платена публикация

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини