От х:

Днес в x:

Борец завърта кормилото на областния спорт в Хасково

Борец ще води проектите и работата в областното звено на Министерството на младежта и спорта в Хасково. 31-годишният Янко Йорданов захапва официално от днес, след като назначението му беше разписано от министър Красен Кралев.

Той е на длъжност младши експерт. Тази сутрин все още новият областен координатор не беше влязъл в кабинета си, но пък за сметка на това получи ключът от входа на новото си работно място и наставления от предшественичката си Силвия Тенчева.

Мястото й в кабинета в Зала „Дружба“ се оваканти след като Тенчева стана директор на Спортното училище в Хасково.

Наследникът й също е възпитаник на Спортното. Йорданов е завършил треньорски профил борба свободен стил и в Националната спортна академия. В активната си спортна кариера е бил в Топ 5 на мъжката ни борба.

Сред първите задачи, с които се захваща новият шеф на спорта в региона е работата по Програмата на министерството за запълване на свободното време със спорт на младежите и децата. В нея е залегнало и популяризирането на спорта сред децата със специални потребности, като за целта ще се обръща внимание на подготовката на треньорите за работа с тази група.

„Не трябва да се намалят, а на против-трябва да бъдат увеличени часовете по физическо в училище. Особено на децата от 3-ти до 6-ти клас, точна там, където е предложението за по-нисък хорариум. Това е възраст, в която те имат много енергия,а и се надграждат двигателните навици“, коментира по повод една от най-нашумелите теми през последните дни за промяна на образователната програма на МОН Янко Йорданов.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини