От х:

Днес в x:

Тотална хегемония на хасковския бадминтон при тимовете на Държавното

Бадминтонистите на Хасково са най-добрите в тим. Това те доказаха на Държавното отборно първенство до 17-години, което се проведе в Стара Загора на 7 и 8 ноември.

Въпреки силната конкуренция в групите и драма на финала при девойките, в крайна сметка, състезанието завърши с тотална хасковска хегемония.

Отборът на Хасково се върна с два златни медала.

В групите Тихомир и Мартин Петкови, Янко Хаджиев и Стефан Господинов играха срещу претендентите от Русе, Стара Загора и Разград.

След като се класираха първи в групите, хасковлии излязоха на полуфинала срещу Кърджали, които разбиха с 5:0. На финала момчетата на треньора Станимир Бойчинов взеха златото след победа над домакините Стара Загора с 4:1.

Бадминтонистките на Козлодуй и „Академик“-София срещнаха хасковските ракети в групите при девойките. За хасковския тим участие записаха:Кристина Желева, Калина Спасова, Богдана Дукова и Венцислава Сакаджийска. От групите те излязоха с две категорични победи от по 5:0.

Полуфиналите се играха срещу Пазарджик и Русе. На финала нашите момичета биха в драматичен мач, по време но който контузия на Калина Спасова, за малко да попречи на победата, но все пак хасковлийки записаха 3:2 срещу съперничките си от Стара Загора и се окичиха със златото.

И докато част от тима мачкаше на Държавното в Стара Загора, друга част от отбора-състезателите до 15-годишна възраст се потеше в залата за квалификациите  за Балканиадата в Турция през декември. Успяха да се класират:  Явор Янков, Цветомир Стоянов, Атанас Тодоров и Таня Петкова.

М.Манолова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини