От х:

Днес в x:

Малките от „Рилски“ бият Математиката по математика

    Малките математици от „Св. Иван Рилски“ в Хасково грабнаха повечето от наградите в своите възрастови групи на националното състезание по математика „Черноризец Храбър“. При по-големите обаче възпитаниците на ПМГ защитиха престижа на елитната гимназия и обраха първите места.

    Общо 66 деца от 11 възрастови групи, които участваха в състезанието, получиха наградите си днес в Дома на учителя в Хасково. Организатор е Институтът по математика и информатика към Българската академия на науките. А в надпреварата знания премериха ученици от хасковска и кърджалийска област.

    Състезанието беше проведено в Математическата гимназия в Хасково на 31 октомври и в него участваха 432 ученици. То се провежда в по-големите областни центрове и столицата, а през последните години става традиционно за България. Задачите за различните възрастови групи са едни и същи за цялата страна, а оценяването им се извършва централизирано, както и класацията на призьорите.

    Наградите на 11-те възрастови групи, от 2 до 11 клас, бяха връчени от директорката на ПМГ Хасково, Дора Милева. Призьорите от първо до трето място получиха медали, а класираните от четвърто до шесто – грамоти.

    Спас Тилев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини