От х:

Днес в x:

БК "Хасково" победи заради Ники

    Баскетболния тим на Хасково 2012 постигна 4-та поредна победа в националния женски шампионат като разгроми със 123:40 гостенките от Национална спортна академия. Най-ценното в победата не бе резултата, а това че успехът бе в подкрепа на борещата се за живота си хасковска ученичка Ники Ленкова. 16-годишната ученичка от ПМГ е с диагноза Саркома н Юинг /рак на костите/ и и предстои тежко лечение за което трябват много пари. В каузата Помогни на Ники се включиха стотици граждани, ученици, танцови групи и колективи на учреждения. Днес своя дан даде и баскетболния тим. Приходите от билетите в двубоя с НСА отиват за лечението на детето.

    Дали заради каузата или в резултат на тактически указания, но хасковлийки нито за минута не подцениха двубоя, въпреки очевидната неравностойност на съперничките им. Отборът на НСА е съставен главно от новобранци и ученици и въпреки желанието си, личеш че просто няма още нужната класа. Ненапразно „студентките” са единственият тим без победа от началото на първенството. Хасково пък са единственият без загуба в 4 мача. Логично се стигна до оправяне на головата разлика.

    Интригата продължи цифром и словом три минути след началото. После Хасково отнесе съперника, като още в края на първата част разликата бе повече от 20 точки.

    Най-резултатна за победителките бе Нели Пашева с 33 точки. Легионерите Мея Терера и Джазмин Пъркинс записаха съответно 26 и 23 точки. В следващият мач хасковлийки имат значително по-тежка задача. Гостуват в Бургс на един от фаворитите в шампионата, отбора на Нефтохимик Бургас.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини