От х:

Днес в x:

Екскурзия до Бачково и Бяло море за електората в Узунджово

Хасковското село Узунджово явно разполага с най-ценения електорат в общината. Освен пари на ръка, заради което прокуратурата разследва новоизбрания им кмет, на Узунджовци им се обещават/ и изпълняват/ и други следизборни предимства – екскурзии у нас и по света. Част от гласоподавателите са водени на посещение в Бачковския манастир на разноски на ухажващия ги политик, похвалиха се хора от селото. Други пък щели да бъдат закарани да се умият на Гръцкото бяло море. Селектирани за екскурзия в чужбина наистина са предимно „неумити” гласоподаватели, но и за останалите има благинки-като например безплатни дърва за зимата.

Наистина, за разлика от парите и екскурзията до Бачково, дървата още се чакат, но хората били „сериозни” и „работата ще стане”, убедени са електоралните единици. Може би заради това Узунджово регистрира третата най-висока избирателна активност в цялата област, като пред урните на първи тур се юрнаха близо 85 % от електората. Мобилизацията е същата, ако не и по-голяма и за балотажа. Днес жандармерията влезе в реформаторското село за да контрира евентуални незаконни практики по купуване и продаване на гласове. Сигнали в този смисъл са подавани както официално, така и по вътрешни канали на ченгетата. Жандармерията проверява автомобили и документи за самоличност на преминаващите през селото. В днешният ден за размисъл трафикът е относително спокоен, като се очаква да се засили за утрешния вот.

Жандармерия следи и хасковския квартал Хисаря, но вниманието й не е съсредоточено само в областния град. Акция на полицаи и жандармеристи има и в ромската Махала на Симеоновгрд, като сред приканите за обяснения и показания е дори един от кандидатите за кмет на местния балотаж. Както е известно, за него се класираха реформаторката Милена Рангелова, която води на Бойковия кандидат Пейчо Стайков.

Р. Филев

 
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини