От х:

Днес в x:

Спипаха контрабандна бижутерия у румънка

Златни и сребърни накити като за цяла бижутерия спипаха в румънка проверяващите на ГКПП Капитан Андреево.

Това е поредния пресечен опит за контрабанда през границата ни при Турция на накити от благороден метал.

Ценностите са открити при проверката на личния багаж на влизащата у нас с колата си 32-годишната румънка. В автомобила пътувала още една жена от северната ни съседка. Двете не декларирали, че носят ценности на българския пропускателен пункт, но въпреки това автомобилът им е отклонен за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска". При проверката са намерени обвити в кафяво тиксо общо 91 златни и 78 сребърни бижута в личния багаж на шофьорката.

Според направената от вещото лице експертиза, златните накити са от 14-каратово злато с общо тегло 218 г на стойност 11 772 лева, а сребърните бижута са с тегло 2,649 кг и са на стойност 10 596 лева.

Контрабандните златни и сребърни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. На румънската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

От началото на месец октомври, в резултат на засиления митнически контрол, това е шести случай, при който митническите служители на МП Капитан Андреево предотвратяват контрабанда на златни и сребърни бижута. Задържани са златни и сребърни накити с общо тегло близо 1 5 кг. на стойност над 618 000 лева.

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини