От х:

Днес в x:

Шофьорка с бус нацели такси на ул. “Банска” и го хвърли на боклука

    Шофьорка с бус Фолксваген нацели странично такси Шкода Фабия и го метна чак на тротоара, където жълтата кола се удари в контейнер за боклук. Инцидентът стана на ул. “Банска” малко след 12 часа днес. Няма пострадали при катастрофата, в таксито нямало клиенти, в буса също била само шофьорката. Тя се представи като Николина Михайлова и каза, че идвала по ул. “Градинска”, спряла на кръстовището и се огледала, после потеглила бавно да пресича “Банска”. Ударът в жълтата кола бил необясним.

    Шофьорът на таксито Петко Налбантов имаше малко по-друга версия. “Карах по улицата с предимство, когато видях от пресечката да излиза микробуса. Инстинктивно минах плътно вдясно, но тя изобщо не спря, дори не намали, направо ме тресна в лявата страна и ме отхвърли чак на тротоара. Удари ме в задната врата, ако не бях избягал малко встрани, щеше да се блъсне в шофьорската”, обясни таксиджията. Колата му бе доста пострадала – от удара в бордюра предницата бе разкривена, отляво личаха следите от буса, а отдясно – щетите от сблъсъка с контейнера. “Предложи ми да не викаме КАТ, а да ми даде 500 лева, но аз отказах”, допълни Петко Налбантов. Поглед върху предното стъкло на буса донякъде обясняваше предложението на шофьорката – там нямаше стикер за “Гражданска отговорност” за 2015-а, нито за технически преглед за тази година.

    След удара жената обяснила, че бързала да хване детето си в междучасието, за да му бие инсулин. Дори не дочакала КАТ, а хукнала към школото. Малко по-късно се върна на местопроизшествието, където я чакаха пътните полицаи.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини