От х:

Днес в x:

Отровено куче потресе майки с деца в Градската градина

    Отровено куче, издъхнало в ужасни мъки, потресе до дъното на душата им майки с малки деца, излезли на кратка сутрешна разходка в Градската градина. Обектът е с висока ограда, която се заключва вечерта и на теория се охранява от общината. Снощи обаче там се е влизало, при това със зловеща цел. Около отровеното животно е имало разхвърлен хляб, сирене и яйца, видимо третирани с някакъв препарат. Имало е само един труп на куче, но подобни захранки били на няколко места, затова жертвите може би са били повече, предполагат хасковлии, подали сигнал до Haskovo.net. Освен отвратени от варварското отношение към животното, те бяха ужасени и от друг възможен сценарий - някой от щъкащите по тревните площи малчугани да види отровата и ако му заприлича на нещо, което е ял вкъщи, просто да го лапне. „Става дума за масови храни, а навикът на децата е да слагат всичко в устата си. Става за секунди, колкото и внимателно да го наблюдаваш, а пък и никой нормален човек не очаква в обществен парк да бъде разхвърляна отрова“, разсъждаваше видимо шокирана майка, която, съзряла гледката, незабавно подбрала двете си деца и им заявила, че повече нямат работа в този парк.

    Трупът на кучето идва само ден след изявата на организацията Зоодоброволци, която вчера сензационно изнесе новината, че в Хасково са избити, предимно с отрова, 3000 кучета, нещо, което винаги е било отричано от местната община. Отровеното животно обаче сякаш доказва това твърдение, понеже е намерено в общински, и то охраняван обект.

    Умрялото животно днес плашеше родители почти до обяд, въпреки че сигналът до институциите е още от 9 сутринта. Тялото на кучето в крайна сметка изчезна малко след 12 часа, като събитието, случайно или не, съвпадна с появата на камион от общинската фирма Екопрогрес.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини