От х:

Днес в x:

Основните играчи за вота в Хасково вече на ринга, ДПС изчаква

Днес ГЕРБ регистрира в общинските избирателни комисии кандидатите си за кмет на Хасково и на Димитровград, съобщиха от пресцентъра на партията. Имената са ясни – за Хасково това е областният управител Добри Беливанов, за Димитровград – досегашният градоначалник Иво Димов.

През уикенда регистрация на претендента си за кметския стол в областния град направиха и от БСП, а кандидатът им също е известен – досегашният общински съветник от левицата Божидар Драганов. Така основните играчи в битката за Хасково вече са на ринга – досегашният кмет Георги Иванов, който се регистрира първи, и Добри Беливанов. През уикенда имаше още една регистрация, на дама от Зелената партия – Лиляна Петкова.

Единствено неизвестен от основните изборни играчи в Хасково остава ДПС. По стара своя традиция Движението държи далеч от публичността процедурите по номинация на кандидата си. Очаква се от ДПС да регистрират своя човек в близките дни.

Очаква се също така истински наплив в ОИК за регистрация на партийните кандидати. Освен изброените по-горе партии още 12 са заявили участие във вота за кмет на Хасково, но все още не са регистрирали конкретните кандидати. Това са „Българе”, Реформаторския блок, Нова алтернатива, Атака, Политическо движение „Социалдемократи”, Българска социалдемокрация, ДЕОС, „Възраждане”, Глас народен, Местна коалиция (Народен съюз, ВМРО-БНД, БДЦ), НФСБ, АБВ.

От тях обаче отпада ПП „Възраждане”, която заличи регистрацията си и се присъедини към коалицията „За Хасково”, издигнала кандидатурата на Георги Иванов. Така тази коалиция вече се състои от 3 партии – „Родина” на Делян Делчев, „Българска нова демокрация” с лидер депутатът от РФ Борислав Великов, и „Възраждане”.

Тодор Кръшков

     

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини