От х:

Днес в x:

Лебедова песен в ОбС. Себахтин: Много грешихме, станахме непотребни

“Надявам се много от колегите тук, също като мен, да ги няма в следващия Общински съвет”, заяви днес от трибуната на ОбС шефът на групата на ДПС Себахтин Исмаил. Той заяви, че няма да се кандидатира за следващия мандат и изрече тежки думи за досегашния Съвет. “Много често буксувахме на едно място, станахме непотребни. Сгрешихме неведнъж. Не успяхме да реализираме нищо съществено. Но с гордост можем да заявим, че ние от ДПС подкрепяхме на 95 процента предложенията на общинската администрация. Понякога гласувахме против волята си, само за да вървят нещата и този град да се развива”, каза още Себахтин Исмаил в лебедовата си песен пред ОбС. И допълни: “Лошото е, че в изтеклия мандат почти нямаше предложения от общински съветници”.

Изказването на Себахтин Исмаил беше по повод отчета на председателя на ОбС Иван Иванов за дейностт на Съвета. След шефа на групата на ДПС думата взе Георги Иванов, който също упрекна съветниците в липса на идеи. “Да се надяваме, че в следващия ОбС съветниците ще имат идеи и възможност да ги реализират”, каза още градоначалникът. И допълни, че той е един от кандидатите за следващия мандат. “Ако не стана кмет, ще бъда общински съветник”.

На днешното последно заседание ОбС Хасково утвърди за изпълняващ длъжността кмет Нели Станева, както и управниците на села в общината, чиито досегашни кметове ще участват в изборите на 25 октомври.

Корекцията на капиталовите разходи, която породи доста спорове в последните дни заради сумите за пластиката “Хасковски каунь”, рекламни пана и др., не бе подложена на гласуване. Вносителят – кметът Георги Иванов я оттегли с мотива, че са необходими допълнителни корекции. Това можело да стане и в следващия Общински съвет.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини