От х:

Днес в x:

Родителите влизат в училище по време на матурите

Родителите ще могат да изпращат свои представители на матурите, както на зрелостните изпити, така и по време на т.нар. малки матури, след седми клас. Това съобщи днес в Димитровград министърът на образованието Тодор Танев.

Той уточни, че идеята е негова и е част от промените, които ще важат тази година при провеждането на изпитите. Министърът обаче допълни, че родителите ще влизат в сградите при специални условия. Сред тях няма да бъдат допускани такива, които имат професии, свързани с изпита. Няма да бъдат допускани и представители на родителите, чиито собствени деца или роднини са на изпит в този момент. Родителите-квестори ще бъдат подбирани от училищното настоятелство или от дирекцията, разви идеята си Танев. Министърът посочи, че ще има още промени, но те ще са само технически.

„Нямаше изтичане на информация от тази година, нито имаше скандал, имаше преписване и ние ограничаваме това при изпитването. За тези мерки помогнаха и различните провокации на медиите“, посочи министърът, визирайки излъчени репортажи за купуването на теми по време на зрелостните изпити тази година.

Министър Танев очаква до три седмици да стане ясен и размерът на увеличението на учителските заплати в средното образование, но е категоричен, че то трябва да стане.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини