От х:

Днес в x:

Студентка и абитуриент са гордостта на „Марина”

    Девойка, която вече е студентка в Тракийския университет в Стара Загора и младеж, който е завършил гимназията по дървообработване в Хасково са гордост за дневния център „Марина” в Хасково. Двамата са живите доказателства, че децата с увреждания могат да станат пълноценни членове на обществото, ако се отглеждат с много любов и грижи. Това стана ясно на връх 15-та годишнина от основането на дневния център за деца и възрастни с увреждания „Марина” в Хасково.

    175 деца и десетки възрастни са преминали през дневния център от основавнето му досега. „Марина” започва като дом за деца с физичиски и психически увреждания преди 15 години. Тогава в институцията са настанени 20 деца със специални потребности, припомни диркторката Атанаска Димитрова.

    „Това са нашите деца. Ние ги наричаме така и наистина се грижим за тях с цялата си любов”, каза Димитрова. Гост на тържеството в „Марина” беше и кандидатът за кмет на Хасково Георги Иванов. Той припомни, че домът е станал работещ дневен център благодарение на проект, финасиран от Дания и спечелен от община Хасково. Споменати бяха и личните заслуги на Малина Славова.

    Празникът продължи като истински рожден ден с много лакомства за децата. Те бяха зарадвани от изпълнения на мажоретен състав и сценки на актьорите Силвия Предова и Янко Митев.Имаше и много гости, хора помагали с дарения на благородната кауза, на която са се посветили служителите в дневния център.

    Божидар СЪБЕВ 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини