От х:

Днес в x:

Шефът на Хасковския театър влиза в джаза

    Драматургът на Хасковския театър и временен негов шеф Елин Рахнев е сред изненадите в 19-тото издание на Джаз феста в Хасково.

    Той ще закрие тазгодишното издание на фестивала, който започва на 21-ви и приключва на 27-и септември. Популярен не само с драматургията си, но и с поезия и публицистика, а също и с коментарите си на спортна тематика като върл привърженик на ЦСКА, авторът се включва във феста със свои произведения, които ще чете в култов местен клуб. Всичко останало около появата му на форума обаче се пази в тайна и е изненада.

    Фестът тази година ще се открие от един от водещите турски класически китаристи и гуру в етно фюжън джазовата музика на южната ни съседка - доктор Мелих Гюзел. Той е познат с авторската си музика както на Хасковската, така и на Димитровградската публика и е сред любимците им сред чуждите музиканти, гостували в двата града.

    Преподавателят от Музикалния факултет на Мармарския университет, Истанбул, пристига в Хасково буквално ден след като приключи записите на най-новия си албум. В него той свири с проекта си от преди две години - групата Sounds of İstanbul.

    Сред гвоздеите на изданието тази година е и участието на триото от САЩ "Sound Underground", класирани от престижното музикално списание „Даун бийт“ като студентска джаз група № 1 на САЩ за 2014 година.

    Като съпътстваща в програмата на феста е включена и прожекцията на филма за голямата звезда на джаза Били Холидей. Прожекцията на „100 години Били Холидей“ ще е в градската художествена галерия „Атанас Шаренков“.

    В рамките на Феста ще бъдат показани и изложби, уточни организаторът на Джаз Фест Хасково Димитър Русев-Мутата.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини