От х:

Днес в x:

Рев на двигатели, писък на гуми и адреналин в Орфей днес

    Стартът на шампионата „Писта Хасково затворен маршрут” ще вдигне адреналина на зрителите днес в хасковския квартал Орфей. 27 състезатели се бяха регистрирали вчера за участие в надпреварата. Всички те са лицензирани пилоти, все известни имена за любителите на автомобилните спортове. Като фаворит се сочи един от най-титулуваните състезатели – Илия Царски, с многобройни награди от наши и ралита в чужбина. Но пистата, по думите му, е трудна и всеки от пилотите има своите шансове. Царски ще участва с Мицубиши.

    След вчерашната катастрофа, при която състезателят от Русе Диян Каваков се блъсна с Хондата си в стълб на бул. „Раковски”, организаторите се надяват днешната надпревара да премине без инциденти.

    Стартовете са от 11 часа, но общината въвежда временната организация на движението още от 10 ч. Забраната ще е в сила до 14 ч. Затворени за движение ще са отсечките по бул. “Раковски” от ул. “Ком” до пътен възел “Детелина” за Димитровград и по бул. “Васил Левски” - от ул. “Дунав” до ул. “Пловдивска”.

    Много от жителите на квартал Орфей негодуват срещу воя на двигатели и пищенето на гуми по завоите, други пък с нетърпение очакват зрелището.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини