От х:

Днес в x:

На матурите: Преписвачите-отличници, 56-годишен взе БЕЛ от 3-ти път

Преписвачите от майските матури се оказаха отличници, въпреки че тогава бяха титулувани „будали”. Не защото са преписвали, а защото са ги хванали. Разчитайки само на себе си обаче, те са се представили значително по добре на поправителната сесия, чиито резултати излязоха днес.  От 6-та спипани в да преписват по телефона в свиленградската гимназия „Христо Ботев”, всички са издържали поправката, а мнозинството са изкарали оценки над 5.   5.36 на единия пък е най-високата от поправящите се в Свиленград.  За младежа неговите учители твърдят, че не е просто отличник, а максималист. По време на ДЗИ-то по математика  момчето решило всичко до дупка, само не бил 100 % сиурен за отговора на последната задача. И понеже искал пълно 6, потърсил помощ по телефона. Очевидно липсата на опит в тези занимания е предопределила незабавното му залавяне.  5 от 6-та свиленградски тарикати са момчета, плюс една отлична дуплома от женски пол.

С  добри оценки на поправката са и двамата младежи от Хасково, които бяха спипани да получават указания по мобилния на майската матура по биология. На единия резултатът сега е с  близо 2 единици над средното 3 от поправителните матури. Тенденцията да горят отличниците датира отпреди 3 години. Тогава сред заловените преписвачи се оказа една от пълните отличнички на хасковската Езикова, която не могла да преживее очертаващата се  „не шестица” по История и цивилизация и потърсила помощта на цивилизацията под формата на Айфон. Девойката обаче намери сили публично да се извини на съучениците и училището си. Но това не я спаси от подигравки, каквито се стовариха и върху настоящите тарикати. Веднага след огласяването на майските преписвачи, във форуми и социални мрежи ги заклеймиха като „будали”, които от 120 начина за безопасно преписване избрали 121-я. С което навлекли проблеми на себе си и учителите.

Последното се оказа обяснимо, след като стана ясно, че трима квестори били наказани за преписването в Свиленград. Обвинили ги че гледат на работата си през пръсти. Съответно там където няма преписвачи, няма и наказани.

Изпитът по БЕЛ се разви идеално и за най-възрастния зрелостник тази година-56-годишния Атанас Василев от Маджарово. След две неудачи, бащата на двама висшисти взе заветния български при тов със завидното 3.17. Средната оценка на поправката по БЕЛ от всичк 192-ма явили се е 3.01.

По втората задължителн матура се явиха 229 души, които записаха среден резултат от 3.04. Най-масовата дисциплина, биологията, се отчете със 116 явили се и среден успех 3.03. Най-зле се представиха поправящите се по История и цивилизация, които фиксираха среден резултат от 2.85. С най-висока оценка е химията, 5.35 но по нея се е явил само 1 човек.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини