От х:

Днес в x:

Хасковските земеделци вадят на светло работниците си за ден

От последно място преди два месеца, когато влезе в сила новата Наредба за наемане на еднодневни договори на работници в селското стопанство, хасковските земеделци се наредиха на 8-о място в страната.

Крайно неактивни в началото, явно работодателите при сезонните дейности се активираха напоследък и заради кампанията по разясняването на правата и задълженията им от страна на местната трудова инспекция. Вместо да тръгнат със сопа на проверки и да започнат да глобяват напред, където има неуредици, хасковските инспектори получиха разпореждане от шефа си Петър Андреев първо да пробват со кротце, со благо и търпеливо да разяснят на стопаните преимуществата, които им дава възможността да извадят работниците си „на светло“.

Така се стигна и до днешният отчет по време на провелия се в Областна администрация Информационен ден за електронните услуги на ИА „Главна инспекция по труда“, в който директор на ТД“ Инспекция по труда“ Хасково Петър Андреев посочи, че сключените до днешната дата в региона еднодневни трудови договора във връзка със земеделската кампания 2015 са 2210.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини