От х:

Днес в x:

Три дни информират хасковлии за енергийното обновяване

Хасковлии ще могат да се информират за енергийното обновяване на българските домове, както е и името на проекта на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Информационните дни се провеждат за четвърти пореден път. Инициативата е се осъществява по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 -2013.

Проектът финансира изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в 36 града. Целта е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда. Гражданите ще имат възможност да получат информационни материали по проекта и експертни консултации, както и да се запознаят с текущото изпълнение на проекта и други действащи инициативи.

Информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове” в Хасково ще се проведат в периода 21 - 23 август на пл. “Свобода”, до сцената от 17.30 до 19.30 ч.

Информация за конкретните локации на информационния кът във всяка община можете да се намери на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, секция „Обновяване на жилища“, под-секция „Информационни дни“.

Проект „Енергийно обновяване на българските домове” се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Проектът се изпълнява от дирекция „Жилищна политика“ в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и е с продължителност на изпълнение 46 месеца, от април 2012 г. до декември 2015 г.

До момента са проведени три информационни кампании - една през есента на 2012 г. и две през пролетта и есента на 2013 г.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини