От х:

Днес в x:

Пак катастрофа на магистралата, тираджия намери смъртта си

    48-годишният шофьор на тир МАН Димитър Кусов намери смъртта си в късния следобед в неделя, след като тежкият му камион се обърна в насрещното. Инцидентът е станал в отсечката между Хасково и Харманли. Тирът е със софийска регистрация, превозвал е платове от Турция. Вероятната причина за катастрофата е спукана гума, а шофьорът е загубил контрол над машината, разбил е мантинелите между двете платна и се обърнал в насрещното. Водачът от Беласица, Петричко, е починал, вероятно от голямата кръвозагуба, причинена от откъсната ръка.

    Инцидентът е станал пред очите на негов колега, пътуващ зад него. Той допуска, че гумата би могло да е спукана от множество разпилени болтове, останали неизползвани при закрепването на предпазните мантинели.

    Това е втора катастрофа на магистрала Марица за два дни. Вчера близо до мястото на днешния инцидент се обърна автомобил с гастарбайтери, петима се озоваха в болница, но за щастие нямаше сериозно пострадали. Зачестилите катастрофи на магистралата са на път да продължат мрачната слава на така наречената „отсечка на смъртта” – старият път между Хасково и Харманли, който всяко лято ставаше арена на кървави инциденти с множество смъртни случаи.

    Тодор Кръшков      

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини