От х:

Днес в x:

Хасковски патент: домати върху гараж

    Находчив хасковлия си реши проблема със салатата през лятото, като си направи градинка върху гаража. Тя се намира отстрани на 5-ти блок в кв. „Орфей“.

    Лехите са направени старателно, технологията представлява метални кутии, напълнени с тор, има и приспособление за поливане. Огромен няколколитров бидон с монтирано на него кранче пуска животворната течност за растенията. Както си му е редът, доматите са грижливо вързани за колчета. Като цяло няма нищо нетрадиционно и по-интересно около отглеждането им, освен, разбира се, необичайното място, на което се намират. Плодовете се червенеят отдалече в апетитен размер, готови за откъсване.

    Повечето от хората от околните блокове не се противят на иноваторския подход, напротив, много от тях се канят да последват примера за земеделие в градски условия.

    Хасковският пример не е първият в тази посока. Преди няколко месеца група млади хора от София си направиха зеленчуков парцел в междублоковото пространство и започнаха се да се редуват по график с грижата по градинката.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини