От х:

Днес в x:

Слагат още две табели за транзит към Турция по АМ”Марица”

Две допълнителни табели, които да показват пътя към новия участък от АМ „Марица“ за на транзитно преминаващите шофьори в посока Турция, ще бъдат монтирани в понеделник, съобщиха от АПИ.

Въпреки че до момента в участъка, който беше открит на 28 май, има 7 указателни знака, те се оказват недостачно ясни за посоката и непрекъснато има сигнали от пътуващите за объркване.

Заради проблемите от Пътна инфраструктура реагираха и през юли по направлението Хасково – Свиленград бяха поставени 4 допълнителни указателни табели при пътен възел „Хасково“. Там се пресичат път I-5 Димитровград – Хасково и път I-8 Пловдив – Свиленград. Те насочват към участъка Димитровград – Харманли от АМ „Марица“ и съответно към Капитан Андреево и Истанбул.

От Агенцията обясняват, че след въвеждане в експлоатация на лот 1 на аутобана-от  Оризово до  Димитровград транзитното движение в посока Република Турция и обратно ще се включва от пътен възел „Оризово“ на АМ „Тракия“. Ще се актуализира постоянната вертикална сигнализация, която указва посоката на движение към Магистрала „Марица“ от пътя между Димитровград  и Хасково, и трасето Пловдив – Свиленград.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини