От х:

Днес в x:

Шумна ромска сватба отново тормози Хасково, държавата безсилна

Шумна ромска сватба за пореден път изправи на нокти живеещите на бул. „Васил Левски”. Наш читател от № 37 ни изпрати снимки и видео от събитието, снимано от петия етаж. При опит да се снима отблизо снимащият със сигурност ще отнесе як бой.

„Така е от 15 години. Не се издържа. Прозорците се тресат, имам чувството, че стените на апартамента ще паднат”, споделя нашият читател. Шумната веселба продължава и към този момент.

„Обадих се на 112. Казаха: Добре ще пратим патрул. Това беше около 18 часа. Един час – нищо. Обадих се пак. Отговориха ми същото. Около 20.30 часа дойде полиция и след малко си тръгна. Това е, държавата е безсилна.”

От снимките се вижда, че мургавите празнуващи са блокирали междублоковото пространство, затапили са и улицата с масите си. Децибелите са оглушителни.

„Това е почти всеки петък и събота от 15 години насам. От полицията казват: Нищо не можем да направим, до 22 часа имат позволение от общината. По-добре подай сигнал, че затапват улицата, защото на това нямат право”, посъветвали нашия читател от полицията.

Известно време това вършело работа.

До днес. Днес вече и това не спира ромската веселба.

Клип от празненството, за да чуете децибелите, можете да видите тук.

Тодор Кръшков  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини