От х:

Днес в x:

Осем загинали и 400 ранени при атентат в Афганистан

Атентат с кола-бомба, извършен рано тази сутрин в афганистанската столица Кабул, е причинил смъртта на най-малко 8 души, а други 400 са ранени, са съобщили от министерството на здравеопазването. Сред тях има много жени и деца.

Повечето от жертвите и пострадалите са цивилни, но има жертви и пострадали и сред силите за сигурност които обаче само потвърждават информацията, без да дават точен брой на хората си.

Вероятно мишената на удара е бил обект на армията. Взривното устройство е нанесло материални щети по околните сгради. По улиците се виждат паднали отломки от тях. Кървавият акт е бил извършен в гъсто пренаселен квартал в предградията. Той е бил подготвен така, че да засегне много хора.

Все още никой не е поел отговорност за атаката, но се припомня, че талибаните обичайно стоят зад подобни на нея. Тя е първата, след като бе оповестено, че върховният лидер на талибаните Молла Омар е мъртъв. Това е и първото лято на властите без пълната подкрепа на НАТО и липсата й доведе до усещане за несигурност.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини