От х:

Днес в x:

Няма дупка, няма проблем: запечатват шахтите с асфалт

    Шахтите на канализацията на хасковската улица “Св. св. Кирил и Методий” са запечатани с асфалт, алармираха жители на квартал “Куба”. При ремонта и полагане на нова настилка на улицата през 2008-а всички шахти бяха надлежно запечатани и останаха под слой асфалт. Поради неизбежните аварии през годините обаче ВиК разкопаваше настилката, за да се добере до тях и да отпуши канала. Така улицата се превърна в истинско изпитание за шофьорите, особено в натоварените часове сутрин и привечер. Слаломирането между дупките се усложнява и заради паркираните въпреки забраната автомобили.

    Работниците всъщност били изпратени да поправят едно строително недоразумение, което от години мъчи хората в квартала, разказаха живеещите в близките блокове. Става дума за отбивките към сградите вляво ако се върви към кръговото за автобуса, малко преди края на “Св. св. Кирил и Методий”. При асфалтирането на улицата нивото й се вдигнало, високо е и нивото на площадките пред блоковете. Така точно отбивките по протежение на тротоара остават в ниското и при всеки дъжд там се образуват локви. Куриозното е, че тротоарите са скосени за детски колички, но при дъжд оттам е невъзможно да се мине, защото майките трябва да газят до глезени в локви. Не че специално в този квартал гъмжи от майки с малки деца, но това се отнася за всеки пешеходец, който е принуден да слезе на платното, за да мине, обясняват съкварталците.

    Явно на работниците са им останали няколко кофи асфалт и те са ги оползотворили, за да запушат зейналите ями, макар да не им е стигнал за всичките, смятат хората.

    Особено коварна е дупката до хранителния магазин, до отбивката за Езиковата гимназия. Там шахтата се оказала с цяла педя под нивото на асфалта и шофьорите, попаднали в нея, я ругаели всеки ден, попържали и други отговорни лица. Сега обаче и този коварен капан е надлежно асфалтиран.

    Идилията на гладкия асфалт, разбира се, ще продължи до следващата ВиК авария, когато ямите отново ще зейнат. Засега обаче положението е закърпено. Няма дупки, няма проблем, майтапят се в квартала.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини