От х:

Днес в x:

Лъскат пушките за лова в събота

    Италианци, ловували миналата година по ловните полета на Румъния, се завръщат отново у нас за откриването на сезона в събота. Със заповед на министъра по традиция на втората  събота на месец август започва ловът на дребен прелетен дивеч. Гургулици, пъдпъдъци,горски бекас и гривяк ще са на мушка на авджиите.

    В  ловно-рибарското дружество„Сокол“, което действа на територията на Харманли, Симеоновград и Маджарово, са вече в пълна бойна готовност.

    Тази година ще посрещат на своя територия отново гости. 22 чужденци  от Гърция и Италия, са заявили участието си тази година, заедно с дружинките от „Сокол“. Италианците са ловували и преди в България, но миналата година не дошли, тъй като решили да пробват каква е слуката в съседна Румъния. За предстоящия ловен сезон обаче отново се връщат при нас, най-вече заради отношението на домакините. Повече им харесвала и храната в България, както и хората, разказа специалистът по лова към Дружеството Дончо Чипилски. 

    За първи път на официален лов ще излязат в събота и 30 новоприети членове в ЛРД „Сокол“, сред които и две момичета, и двете потомствени ловджийки. 

    Преди да започнат да ловуват обаче, членовете на СЛРД “Сокол“ са свършили много предварителна работа.

    На територията на Харманли са разселени 980 колхидски фазана, 500 тракийски кеклика, 270 полудиви патици и 636 яребици. Пуснати птици има и в Маджарово. Там ловците са разселили 540  яребици, кеклици и фазани.

    Преди да се впуснат в истинското приключение тази събота, ловджиите от „Сокол“ направиха и последната си суха тренировка. Преди веселата част, ловците проведоха състезание по ловна стрелба между  ловните дружини от сдружението.

    От отборното класиране на  1-во  място е 44 ЛРД-на  с. Славяново,  с председател Руси Маринов Митошев. А при индивидуалната стрелба  Марин  Митошев  от същата дружинка.

    М. Манолова

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини