От х:

Днес в x:

Дават още 150 бона на тролеите, слагат още 7 автомата за Синя зона

Допълнителни 150 000 лева ще отпусне общината на общинската фирма “Тролейбусен транспорт”, ако ОбС одобри предложението на кмета Георги Иванов за сесията в петък следващата седмица. Докладната на градоначалника е изготвена след искане за финансиране от дружеството, което е представило и разбивка на средствата.

7 бона са предвидени за закупуване на автовишка. Също толкова се искат и за 24 фискални апарата, с които да се дават касови бележки на гражданите. Това се наложи след влизане в сила на Наредба, която задължава дори басейните да издават фискални бонове. Шефът на “Тролейбусен транспорт” Йордан Панев обаче обясни за Haskovo.net, че сумата за 24-те касови апарата ще отпадне, защото междувременно на 17 юли изискването за касови бележки за паркиране е отпаднало. “Получи се малко “тука има, тука няма”, обясни шефът на тролеите. “Първо ни задължиха да издаваме касови бележки и ние подготвихме докладна за финансиране, после изискването отпадна и ще трябва да оттегли искането за тези средства”, допълни той. Това вероятно ще стане на заседание на някоя от постоянните комисии или на самата сесия.

Най-много пари – 63 600 лева са предвидени за 7 броя паркинг автомати. Дружеството вече монтира експериментално 3 такива и резултатите били добри.

“Вместо двама души, до Пощата примерно, които струват на фирмата около 1000 лева за заплати и осигуровки, автоматът излиза само около 100-тина лева за поддръжка. А приходите са същите. Автоматът до Пощата отчита същия приход, както с инкасатори, но разходите са десет пъти по-малко”, обясни Йордан Панев.

В общата сума са включени още 20 000 лева за ремонт на сградния фонд на депото, както и 28 000 лв. за фонд “Работна заплата”. Подследното се налага заради промяната на минималната работна заплата от 1 юли.

Това е втора финансова инжекция за “Тролейбусен транспорт” тази година. През февруари Общинският съвет отпусна други 150 000 лева на дружеството – за покриване на производствени загуби, плащане на електроенергия, ремонт на тролеи и основно на паяците, на които досега не е правен основен ремонт, пише в мотивите към докладната.

150-те бона ще бъдат отпуснати от резерва на общината за непредвидени разходи.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини