От х:

Днес в x:

Прокуратурата разследва полицейско насилие в Симеоновград

Районната прокуратура в Харманли е разпоредила проверка за полицейско насилие в Сименовград, съобщава на сайта си Апелативната прокуратура в Пловдив. Повод за това е сигнал на тел 112 на 14 юли, в който 63-годишната Неда Митева се оплаква, че е била пребита от полицай. За случая Haskovo.net писа в петък миналата седмица.

Тогава жената бе оперирана в Хасковската ортопедия заради счупена бедрена кост. Пред репортери Неда Митева разказа, че се грижела за възрастния Теньо Канев, който бил неподвижен, на легло. Жената била уговорена да го гледа, а срещу това дядото обещал да се разплати със скътаните си пари – 3000 лева. Дал й ги през юни, до думите на Неда Митева. Старецът издъхнал на 12 юли.

Обаче синът му , който живее в друг град, установил липсата на парите и подал жалба, че Неда Митева ги е откраднала. Жената била привикана в участъка, където по думите й я пребили зверски. Карали я да си признае, че е откраднала парите.

Още в петък от МВР Хасково казаха, че е разпоредена вътрешна проверка по случая. Оказва се обаче, че в полицейския участък в Симеоновград няма монтирани камери, от които да се разбере какво точно се е случило. Според Неда Митева тя е била удряна с палка, а след като паднала я ритали. Няклоко полицаи пък стояли и гледали побоя, без да се намесят.

От държавното обвинение допълват, че в хода на проверката се снемат обяснения, назначени са експертни справки за здравословното състояние на пострадалата.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини