От х:

Днес в x:

Пет села скочиха на Лазаров заради надупчените пътища

Жителите и кметските наместници на пет села от Свиленградско предупредиха шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, че ще излязат на протест, ако междуселищните пътища не бъдат ремонтирани.

От името на хората от селата Райкова могила, Щит, Димитровче, Сладун и Маточина, кметските наместници изпратиха гневна жалба до изпълнителния директор на АПИ.

В нея хората обясняват, че са ядосани, защото от години никой не обръща внимание на окаяното състояние на натрошената и разбита настилка по междуселищните пътища, които са част от републиканската пътна мрежа.

С поред жалващите се особено належащо е извършването на ремонт на 5-километровата отсечка Димитровче - Райкова могила.

Според хората освен, че това трасе е трудно за преминаване, крие и потенциални опасности от произшествия и катастрофи.

„ Докога ще лъжете хората , че няма финансов ресурс? Когато правихте магистралата към Капитан Андреево ние ви дадохме над 100 гондоли камък без пари, без да ви струва нищо. Вашите камиони развалиха пътя, който стана негоден за пътуване“, пишат до Лазаров хората от свиленградско.

Тя заявяват, че очакват АПИ да преразгледа „ограничения“ си бюджет и да включи в изпълнение на дейностите до 31 юли 2015 г. ремонта на този път.

Хората посочват пред Лазаров като пример общинските пътища, които са рехабилитирани и обновени по различни проекти на общината.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини