От х:

Днес в x:

Сахарска жега ли!? Нищо подобно!

    Ако се жалвате, че днес жегата ви е ударила, нищо подобно, вероятно не си спомняте какво е било на този ден преди 15 години. Меторолозите от хасковската метеостанция обаче припомниха, че на 8-ми юли 2000-та година е било 37,1 градуса, пред които днешните 32,8 са си направо хладинка.

    Прогнозата за времето утре е разхлаждане привечер. И ако веднага сте готови да коментирате, че да наляга хлад вечер е най-логичното нещо, то метеоролозите пак могат да контрират, че той всъщност зависи от нагряването през деня. И пак като любопитен факт данните идват от статистиката. На 9-ти юли отново през 2000-та година в Хасково има отчетен абсолютен температурен рекорд за този ден от 41,2 градуса.

    Малко надолу, или малко нагоре тепърва предстоят опасните летни жеги, така че всеки трябва да има едно на ум за основните правила как се действа при жежки ситуации. Правило номер едно е поемането на солидно количество течности, най-добре вода и препоръчително тя да е минимум по два литра на ден.

    Освен това в часовия пояс 10-17 часа разходките на открито никак не са здравословни, напротив крият много опасности, особено за малките деца, възрастните хора и страдащите от сърдечно-съдови заболявания.

    Консумацията на леки храни, зеленчуци и плодове, е друго от нещата, които биха ви дали облекчение в жегите.А ако не сте свикнали да ходите с шапка, сега е моментът да се научите, хем ще сте шик, хем ще сте поне малко на сянка.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини