От х:

Днес в x:

Гастарбайтер се размаза в спрял тир на магистралата, един загина на място (обновена)

63-годишен гастарбайтер се вряза с мерцедеса си в спрял тир на АМ Марица, близо до българо-турската граница около 3.30 тази сутрин. От тежкия удар на място е починал шофьора на колата, турски гражданин. Пътуващата до него 63-годишна спътничка е с травми по тялото, комоцио и прорезна рана на шията. Настанена е в хасковската неврохирургия с временна опасност за живота. На камиона естествено нищо му няма.

Кървавият инцидент се е разиграл на километър 113 от АМ "Марица", непосредствено преди излизането от магистралата за ГКПП "Капитан Андреево". Водачът на леката кола се е движел в скоростната лява лента на аутобана, с вероятно близки до максимално разрешените 140 км/ч. В същото време в това платно са се разполагали чакащите на опашка тирове. Струпването на тежкотоварни камиони се формира през последните дни, заради поредните проблеми с разрешителните за преминаването им през границата. В посока Турция има стотици тирове, като някои нощуват на пътя вече трети ден в очакване падане на тапата. Незнайно защо чакащите коли се подреждат в лявата лента, предназначена по принцип за най-забързаните водачи, какъвто явно е бил и водачът на лекия автомобил . При вида на последния тир в опашката, турско Рено с полуремарке, мерцедесът се опитал да спре, но шофьорът не успял да убие достатъчно скоростта. 

В случая може да се говори за съвина, коментираха опитни служители от пътна полиция разследващи инцидента. От една страна е несъобразената скорост на идващият отзад лек автомобил, но от друга страна Закона за движение по пътищата е категоричен, че на магистрала спирането е забранено. В екстремни ситуации, като аварии, мястото трябва да е обозначено със светлоотразителен триъгълник отстоящ на поне 150 метра от авариралия автомобил .Чакащите тирове обаче обикновено не си правят труда да маркират местоположението си.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини