От х:

Днес в x:

Узунджовски принос в ЗДвП: Движение в насрещното

    Редакциите на Закона за движение по пътищата в Хасково продължават. След като вчера шофьорка реши, че левия завой и дава предимство пред останалите, днес узунджовец сметна за напълно нормално да кара в насрещното. В резултат бе насметен от димитровградчанин, като най-хубавото е, че няма пострадали, въпреки препълнените, включително и с деца, коли. Карамболът се разиграл около 9.30 на детелината на изхода от Хасково в посока Димитровград.

    Към кръговото кръстовище се приближавал Иван от Узунджово. Изкачил уличката откъм Раковски, спрял на стопа и.....завил директно в насрещното, без да влезе в задължителния кръг. „43 години съм шофьор, но ей на, човек се замотва“, призна засрамено водачът. В същото време откъм Димитровград идвал пасатът на Илия Захариев. Карал към автогарата в Хасково двамата си внука. Човекът завил резонно по кръговото към „Васил Левски“ и в този момент пред бронята му изскочил неориентирания Голф на Иван. Въпреки отчаяните маневри на двамата шофьори, колите се ударили под форма на буквата Г. Пострадала е предницата на пасата и задната дясна половина на Голфа, като пътническата врата бе силно огъната навътре. Точно там пък седели внуците на Иван, но се разминали само с уплах заради малката скорост на колите.

    Другият водач повече се тюхкаше за колата си. „Тъкмо я стегнах - лагери, бобини, ремъци...Сума ти пари дадох, а сега наново“, ядосваше се димитровградчанинът. Застраховката нямало да пристигне навреме, защото колата му трябвала ежедневно и първо щял да вади пари от джоба си да плати на майсторите.

    Пасатът все пак бе в движение, но Голфът бе със силно изкривена задна част и не можеше да се движи на собствен ход. Тестът с дрегер показа, че няма употреба на алкохол и от двамата водачи.

    Г. Христов 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини