От х:

Днес в x:

Прибират на тополовградчани ръждивите електроуреди

Тополовградчани ще могат да се отърват от излезлите от строя стари електроуреди по най-лесния възможен за тях начин - като ги занесат на пунктовете за прибиране на вехториите.

Освен електрическо, ще се прибира и ненужното електронно оборудване.

Ненужните вещи ще събере през юли и октомври „Електрооползотворяване" ЕОД, с което общината подписа договор за кампанийното събиране

Жителите на селата, желаещи да се включат в кампанията, могат да направят това, като се обърнат към кметовете и кметските наместници на съответните населени места.

Идеята е, че попадайки в системата, създадена от ЕОД-то, което поема изпълнението на нормативите за събиране и рециклиране, оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, задължителни по закон за всяко населено място, община Тополовград ще се снабди с удостоверение, което ще я освободи от задължението да внася продуктова такса към ПУДООС. Процедурата по заплащане на екотаксата на произведеното или внесено електронно и електрическо оборудване е максимално облекчена за общини с такова удостоверение. Така освен, че си намаляват разходите по продуктовата такса, местните управи вдигат и приходите от oтпадъците, които се генерират на тяхна територия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини