От х:

Днес в x:

Смоци падат от дърветата в зоопарка

Ако си с детето си в зоопарка и след разходка край животните и после отмора на детската площадка, сред прохладата на дърветата, отгоре ви връхлети смок, естествено че преживяването ще е незабравимо, но с минусов емоционален знак.

Такава емоция са имали в съботния ден една дузина родители с децата си в хасковския зоокът. Докато някои си почиват на дървените пейки, а други са на пързалките и люлките, огромна змия се е стоварила на земята на метри от детските игрушки, разказаха очевидци.

Първоначалният уплах на хората бързо е заменен от реакцията на първите окопитили се смелчаци. Вероятно с по-добър запас познания неколцина мъже съобразили, че змията, паднала сякаш от небето, е смок и се е стоварил от клоните на някое дърво.

Като истински рамбовци татковците изнесли влечугото от детския терен далеч от погледите на малчуганите.

„Разбрах за случилото се. Няма обаче нищо опасно. Само който не се разхожда на Кенана, не е виждал, че навсякъде има смоци. Тази година дори са повече. И аз преди малко видях един по пътеката - метър и половина беше. Смоците се въртят в зоопарка, защото наоколо има и много мишки. Те се хранят с тях и са дори полезни, защото смоците са по-безобидни от мишките. Хората не трябва да се плашат, те не са отровни“, успокои шефът на зоопарка в Хасково Валентин Ахтаров.

Бърза справка с който и да е зоонаръчник показва, че индивидите от вида смок-мишкар започват да излизат с настъпването на топлото време. Активен е през деня, като добре се катери по дървета и храсти. Основната му храна са гризачи, птици и яйца.Този вид змия не е отровна, но хапе силно, когато е заплашена. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини