От х:

Днес в x:

ГЕРБ поиска и Любимец, утре ясно с кого ще играе за Димитровград

    След като бе първата партия която поиска кметското място в една от хасковските общини, Харманли, ГЕРБ протегнаха ръка и към Любимец. За целта те заложиха на една от най-успешните си кандидатури на миналите избори-Анастас Анастасов, настоящия началник в града на дините. Дългогодишния шеф на хасковското ДАИ прегази на миналия вот управлявалият три мандата червен кмет Янко Кючуков, като само 60 гласа не му стигнаха да го отнесе още на първи тур. По време на 4-годишното си управление Анастасов буквално възроди изпадналата в предфалитно състояние община, като привлече близо 20 млн лева по европроекти, оправи инфраструктурата на града, спомогна за бизнес инициативи, които доведоха до разкриването на много работни места. Характерно за управлението му бе старателното избягване на медийния шум за сметка на свършената работа. В Любимец Анастасов се счита за толкова популярен, че вторият му мандат изглежда сигурен. За сметка на най-убедителния кмет в Хасковско-свиленградчанина Георги Манолов, Анастасов е твърд гербаджия, който неотлъчно е в Бойковата кохорта от самото начало на тази партия.

    Днес той бе издигнал единодушно от общинската структура на ГЕРБ в града по предложение на общинския координатор Георги Станков. Номинацията му бе подкрепена от областонто ръководство в лицето на заместник-губернатора Станислав Дечев. Областният координатор Делян Добрев отсъствал поради ангажименти.

    Ясно е и името на кандидата на ГЕРБ за община Тополовград. Това е Васил Сяров, който ще има тежката задача да пребори борецът Божин Божинов.

    Утре пък ще стане ясно с кого ГЕРБ ще играе за кметския пост в Димитровград. Вероятно това ще бъде кандидатът им от първия тур Иво Димов, който бе и бивш областен координатор на партията.

    Все още обаче дори не е насрочено заседание на хасковската структура за излъчване на номинация за кмет на Хасково, въпреки че според анонса на самите гербаджии, номинационните събрания трябва да са приключили до края на юни. По този график следващата номинация, заедно с Димитровград, ще е утре в Симеоновград, където герберите  вероятно ще припознаят за свой човек настоящия кмет Пейчо Стайков.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини