От х:

Днес в x:

Баща: Осъденият за смъртта на сина ми продължава да кара кола

Изображение 1 от 19

    Българският закон не въздава справедливост. Осъденият за смъртта на сина ми продължава да си кара колата. Горчивата равносметка е на Недко Колев, баща на трагично загиналия в катастрофа абитуриент на хасковската математическа гимназия Антон Колев. 18-годишното момче издъхна в зверски смазан джип при брутално ПТП на бул. Илинден в Хасково в малките часове на 16-ти юни 2012-та година. Шофьорът на джипа-убиец, връстникът на Антон, Алекс Кутетеров бе признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост и осъден на 3 год. и 10 месеца затвор от хасковският окръжен съд на 3-ти юли 2014-та година. Присъдата обаче се обжалва в пловдивския апелативен съд. „Книжката му е отнета, но лично съм го виждал да продължава да кара кола” допълва разочарования баща. На делото в Хасково родителите на Антон поискаха максималната присъда от 10 години затвор, но сега се опасяват, че виновният водач ще се размине и с малкото, според тях наказание. „Опитват се да го изкарат с условна присъда” вбесен бе Недко и се закани да обжалва във Върховния съд ако делото в Пловдив не се развие според очакванията му.

    За отбелязване е че почернените родители не таят лична омраза към отговорния за смъртта на сина им младеж. „Момчето даже не е толкова виновно. Питам аз кой му е дал такава кола. Синът ми караше Пежо, от най-малките с което не можеше да вдига повече от 70 км/ч. Никога не бих дал огромна и мощна кола на водач новобранец”, допълни Колев старши визирайки мощната Мазда, която с над 100 км/ч се заби в дърво на Илинден при неуспешен опит за взимане на завоя от бул. Васил Левски”. Макар и три години по-късно, семейството на Антон още живее с ужаса на онази нощ. Днес поне той не оставяше само болезнени спомени.  

    Над 100 състезатели по силов трибой уважиха купа „Антон Колев”, която за трета поредна година се провежда в Хасково. Състезанието е организирано и наречено на името на загиналото момче от неговия фитнес клуб Аякс-Хасково. Там Антон тренирал ежедневно в търсене на своето бъдеще, може би в спорта. Бъдеще за младежа нямаше, но паметта му се помни и тачи от все повече хора. Днешното състезание бе с рекорден брой участници, а за разлика от предходни години е и част от календара на българската федерация по силов трибой. Купа „Антон Колев” същевременно е и 2-ри кръг от Държавния лично-отборен шампионат, дисциплина лег. Състезателите бяха в 9 категории, включително и една за жени. Уж нежните създания демонстрираха мощ за половин дузина хамали взети заедно и вдигаха щанги от по стотици килограми. Мъжете пренесоха двубоите си от двеста нагоре, като в категориите 80 и 90 кг успешно преодоляваха тежести от 220-230 кг. Състезанието продължава целия ден на парка срещу хипермаркет Лидл.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини